TULE MUKAAN!

Niin paljon kuin karatelle annat, se antaa sinulle takaisin.

Tuntematon Sensei

Yoshukanin harjoitukset

Tällä hetkellä harjoittelemme Tervalammen koululla tiistai- ja torstai-iltaisin klo 17.30-19.00. Muutaman hengen ryhmä etenee tehokkaassa lähiopetuksessa ja välillä on jopa vahingossa hauskaa. Kaikki nykyiset harrastajat ovat täysi-ikäisiä. Harjoitukset sopivat kuitenkin kaikenikäisille ja karatessa on totuttu harjoittelemaan ryhmissä, joissa jäsenten välillä on suuriakin ikäeroja. Samalla tulee tutustuneeksi ihmisiin, joihin ei ehkä muussa yhteydessä tutustuisi.

Tule mukaan!

Periaatteessa Yoshukaniin voi päästä mukaan kuka tahansa vähintään 12-vuotias, joka on kiinnostunut tutustumaan perinteiseen karateen ja motivoitunut käymään harjoituksissa säännöllisesti. Koska seura on nuori ja keskitymme tällä hetkellä toiminnan vakiinnuttamiseen, emme tällä hetkellä ota mukaan uusia aloittelijoita. Tapauskohtaisesti voimme ottaa mukaan uusia oppilaita, joilla on ennestään karatetaustaa tai erittäin vahva muu budotausta. Kysy lisää sähköpostitse: yoshukan.ry@gmail.com.

Ensimmäinen vuosi karatekana – mitä se pitää sisällään?

Ensimmäinen puolivuotiskausi eli ”alkeiskurssi” perehdyttää lajiin ja sen aikana kasvatetaan perusvalmiuksia.

 

Minkäänlaista aikaisempaa kamppailu/budotaustaa ei edellytetä, ei myöskään huippukuntoa. Jonkinlaisesta aiemmasta liikunnallisuudesta on etua, mutta sekään ei ole vaatimus. Sen verran täytyy olla pohjakuntoa ja kestävyyttä, että jaksaa seistä treenien ajan jaloillaan ja keskittyä asiaan. Fyysinen tekeminen skaalataan jokaisen omaan tasoon sopivaksi. Treeni on haastavaa, mutta ei rikkovaa eikä liian stressaavaa.

 

Ensimmäisen kauden (n. 4-6 kk, kuitenkin omasta aktiivisuudesta riippuen) lopussa pidetään ensimmäinen, 8. kyun eli valkoisen vyön vyökoe. Tämän jälkeen on mahdollisuus jatkaa ryhmässä eteenpäin, ja karatepuvunkin (karategi) osto ajankohtaistuu. Tyypillisesti 7. kyu eli keltainen vyö suoritetaan seuraavan puolivuotiskauden lopulla.

 

Harjoitusten sisällöstä voit lukea lisää Kokusai Butokukai Finlandin sivuilta.

Onko sinulla aiempaa kamppailutaustaa?

Olet totta kai tervetullut Yoshukaniin myös jos sinulla on taitoja ja taustaa karatessa tai jossain muussa budolajissa. Riippuu lajista ja tasostasi, mikä on paras tapa liittyä mukaan. Ota meihin yhteyttä ja kerro lisää itsestäsi!