MEISTÄ

Mistä Yoshukan sai alkunsa

Yoshukan on vuonna 2022 perustettu, toimintaansa vasta aloitteleva seura, mutta sillä on pitkät juuret liitossamme Kokusai Butokukai Finlandissa. Yoshukanin perustaja ja pääasiallinen opettaja Hanna Veltheim, 3.dan, aloitti karaten vuonna 1997 Seinäjoen Seikadossa, joka on yksi liiton nykyisistäkin jäsenseuroista. Alkutaipaleensa ja 1. danin mustalla vyöllä hän harjoitteli Shihan Lafondin opissa ja muutettuaan Tampereelle opiskelemaan vuonna 2002 Sensei Tepposen seurassa Kenbukanissa.

Tämän jälkeen 9 vuotta Lontoossa samankaltaista tyyliä toisessa seurassa ja liitossa (USK, Hayashi-ha Shito-ryu ja Shotokan) suorittaen siellä 2. danin arvon. Muutettuaan takaisin Suomeen hän palasi Kokusai Butokukai Finlandiin Sensei Korhosen, 6. dan, Helsingissä toimivaan Kobukaniin hänen oppilaakseen, ja suoritti 3. danin arvon vuonna 2018. Kun Hanna muutti myöhemmin Vihtiin asumaan, oman seuran perustaminen ajankohtaistui; hänen kiinnostuksensa opettamiseen kumpuaa halusta jakaa eteenpäin sitä kaikkea hyvää mitä on itse opettajiltaan saanut. Omaa harjoittelua Hanna jatkaa edelleen Sensei Korhosen opissa.

Karatessa Hannalle tärkeintä ja arvokkainta on sen potentiaali kehittää yksilöä kokonaisvaltaisesti, hänen omista lähtökohdistaan käsin. Toimivien kamppailutaitojen kehittäminen ja harjoittaminen vaikuttaa yksilöön positiivisesti paljon laajemmin kuin pelkästään antamalla kykyä selviytyä fyysisistä uhista. Se tasapainottaa elämää, tuo siihen kipinää ja iloa, auttaa jaksamaan arjessa ja luo viikko ja vuosi toisensa jälkeen upeita, unohtumattomia muistoja jaetuista hetkistä ystävien kanssa.

Omista niin paljon aikaa itsesi kehittämiseen, ettei sinulle jää aikaa muiden arvostelemiseen, mutta aina aikaa muiden auttamiseen.

Shihan Lafond

Opettajat

Yoshukan on vastaperustettu seura, joka saa alkutaipaleellaan tukea ja vetoapua Helsingissä toimivalta Kobukanilta. Pääosin harjoituksia Yoshukanissa vetää Hanna, mutta myös Kobukanin opettajat ja seniorioppilaat vetävät ajoittain harjoituksia. Treeniohjelma samoin kuin yksittäisten treenien sisältö ja intensiteetti nojaavat liiton yhteisiin linjauksiin, joten harjoitukset ovat samankaltaisia oli opettajana kuka hyvänsä.

Tyylisuunta

Yoshukanin karate on Shihan Lafondin ja hänen perintöään jatkavien opettajien karatea. Virallinen tyylisuunta on Shito-ryu, mutta periaatteita, sovellutuksia ja liikesarjoja on ammennettu myös karaten muista tyyleistä sekä muista budolajeista siten kuin Shihan Lafond on huomattavan ja ainutlaatuisen karateuransa aikana niitä omaksunut ja osaksi kokonaisuutta liittänyt. Punainen lanka ovat harjoittelun tavoitteet, joita on kuvattu Lajista-sivulla.

Liiton sivuilta löytyy lisää tietoa sekä liiton opettajista/teknisestä johdosta että tyylistä ja harjoittelusta.